Alanya Tatil yerleri,tatil mekanları - Sizin Portal

Alanya Tatil yerleri,tatil mekanları

Wednesday, May 14, 2008

Alanya Hakkında
Her yıl biraz daha gelişen Alanya, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Antalya’ya bağlı ve birçok ilden daha büyük olan Alanya’nın görkemli manzarasının en güzel seyredildiği yer, ilçeyi ikiye bölen yarım adanın tepesinde yer alan kale çevresi.

Akdeniz’in önemli turizm merkezi Alanya, birbirinden cazip aktiviteleri, görülecek yerleri, antik değerleri, renkli gece yaşantısı, erken açılıp geç kapanan sezonu ve tertemiz denizi ile yerli yabancı turistlerin gözdesi. Her yıl biraz daha büyüyüp gelişen Alanya, Antalya’ya bağlı, birçok ilden büyük bir ilçe. Görkemli manzarasının en güzel seyir yeri ise ilçeyi ikiye bölen yarım adanın tepesinde yer alan kale çevresi sayılıyor. 6.5 km uzunluktaki kent surları ile çevrili kalenin yaklaşık 110 burçlu duvarları akşam saatlerinde turistlerin akınına uğruyor.

Nasıl Gidilir ?
Yola İstanbul’dan çıkanlar için, iki alternatif karayolu var. Adapazarı-Bilecik-Kütahya hattından bıkıp usandıysanız, bu defa daha manzaralı, doğa ile iç içe olabileceğiniz Bursa-Orhaneli-Tavşanlı Kütahya üzerinden Afyon ve Antalya’ya gelebilirsiniz. Antalya-Alanya arası sürekli çalışmalarla , çift yönlü harika bir yola kavuşuyor. Belek’e kadar çalışan yolun, şimdi Manavgat kavşağı da açılmış ve rahat bir geçiş sağlanmış. Perge antik kenti yakınında Aksu’da sabah-akşam radar var. Hız limitlerine uymak gerekiyor, ben yandım siz yanmayın! Antalya’ya ‘40 km uzaklıktaki Alanya’dan 11 km sonra Kestel beldesine girince, Dim mağarası yönüne 6 km daha gidiliyor. Bu yolun son 3.5 km’si toprak. Mağara önünde ücretsiz otopark var. 50/60 basamak ve bir patikayla,içinde sigara içilmeyen mağaraya ulaşıyorsunuz.
İstanbul, İzmir gibi sahil kentlerinden hareketle Denizcilik İşletmesinin Akdeniz seferlerine katılarak Alanya’ya gelme imkanı da bir başka alternatif olabilir.

0 comments: