Adıyaman - Sizin Portal

Adıyaman

Wednesday, May 14, 2008

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman toprakları üzerinde, insanlık tarihinin bütün dönemlerinde yaşanmışlığa dair bulgular elde edilmiştir. Tarih boyunca ev sahipliği ettiği sayısız medeniyetten gelen değerleriyle Adıyaman İli, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak, dünyanın her yerinden gelen konuklarını ağırlamaktadır.
Bugünkü Adıyaman’da hala eskilerin izlerini görmek mümkün.Osmanlı’nın yaşam tarzı ve mimarisi hakim olduğu tüm topraklarda olduğu gibi Adıyaman’da karakter halini almış ve hala hissettiriyor kendini.Eski evler Osmanlının ruhuyla yaşayan O geniş çıkmalı ve çatmalı haliyle dipdiri.

Adıyaman, çeşitli medeniyetlere sahne olmuş, bir çok kültürün yoğrulup, özleştiği; sözü, giyim-kuşamı, oyunu, düğünü ve hayatın çeşitli dönemleri ile ilgili adet ve inançları, misafirperverliği, insan sevgisi ve gösterdiği özen,, halısı, kilimi, cicimi ve heybesiyle zengin kültürel değerlere sahip bir ildir ve böyle olmaya devam edecektir.

Muhtelif efsaneleri, türkü ve manileri, türbeleri, halk oyunları, giyim-kuşam ve el sanatlarının halk kültürü içinde önemli yeri vardır. Özellikle türküleri ve halk oyunları, Türkiye çapında ünlüdür.

İklim
Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim ayları gezi için en iyi dönem.

0 comments: