Msn veya Hotmail şifrenizi çaldırmadan önce yapmanız gereken ayarlar - Sizin Portal

Msn veya Hotmail şifrenizi çaldırmadan önce yapmanız gereken ayarlar

Tuesday, February 5, 2008

Her ne kadar şifre konusunda detaylı birçok döküman hazırlasamda insanoğlu okumuyor bunları ve birşeylerini birilerine kaptırmayı çok seviyor. Sonrasında forumlarda ve türlü türlü sitelerde mailim çalındı diye ağlaşıyorlar.

Bu bölümde Msn ve Hotmail adreslerimizi birilerine kaptırmadan önce üzerinde yapıcağımız birkaç ayarı göreceğiz.

Daha önceki şifre dökümanlarında söylediğim ve anlattığım şifrelerin zor karakterlerden oluşması, gizli soru ve zorluk derecesi , gizli soruya verilen alakasız cevaplar vs.. gibi konuları bir kenara bırakalım ve aşağıdaki maddeleri uygulayalım.

1) Hotmail ve Msn bilgilerinizi güncelleyin. İsim soyad, ülke, şehir, posta kodu, adres, alternatif mail, gizli soru ve cevap vs.. bu bilgilerin güncel halini ajanda, CD vb.. bir yere not alın veya bu bölümleri aklınızda kalıcak şekilde doldurun.

2) Msn ve hotmail adreslerinde kullandığınız şifrelerinizi değiştirin. Şifrenizi değiştirdiğiniz tarihi, saati, eski şifrenizi ve şu an kullandığınız yeni şifrenizi not alın. Bu şifreleri 15 günde veya ayda bir değiştirin bunu birkaç kez tekrarlayın. Tabiki her şifre değişiminin tarih ve saat bilgisinide not almayı unutmayın.

3) Kullandığınız hotmail içinde yeni dosyalar ve klasorler oluşturun. Örnek : dosya1, osmanatabey, ozel, deneme_dosyası tcpsecurity.com vs.. bu dosyaları unutmayacağınız şekilde isimlendirebilirsiniz. Oluşturduğunuz bu dosya isimlerinide not alın veya dediğim gibi aklınızda kalacak isimlerle oluşturun.

4) Msn Messenger ve Hotmail içindeki mailleştiğiniz, konuştuğunuz arkadaş listenizi detaylı bir şekilde not alın. ( Örnek: arkadasim@mail.com arkadasim2@baska_mail.com seklinde )

5) Hotmail hesabı ile gönderdiğiniz veya aldığınız bazı maillerin kopyalarını detaylı olarak bir kenara kayıt edin veya başka bir mailiniz varsa oraya gönderin.

Artık hotmail ve Msn şifrelerinizi rahatlıkla çaldırabilirsiniz.

Şifrenizi geri almak için Çalınan Msn veya Hotmail şifrelerini geri almak isimli dökümanı okuyup uygulamanız yeterli olucaktır.

0 comments: