Şifre Çalma Yöntemleri - Sizin Portal

Şifre Çalma Yöntemleri

Tuesday, February 5, 2008

Şifre çalmak isteyen insanların yöntemlerini öğrenirseniz şifrelerinizi daha iyi koruyabilirsiniz. Şifre çalan veya kıran kişilere verilen isim daha çok Cracker 'dir.Genelde çoğu insan şifre ve bilgi çalan, bilgisayarlara saldıran veya virusleri yazan kişilere Hacker ismini vermektedir bu düşünce yanlıştır.

Şifre Nasıl Çalınır (Crack)

1. .jpg, .gif, .exe veya değişik formatlarda olan bir dosyayı trojan veya virus içeren bir programla birleştirip karşı tarafa herhangi bir yöntemle gönderdikten sonra bu programı açması veya çalıştırması sağlanır.

2. Keylogger gönderilir. (Bu program Klavye üzerinde basılan her tuşu bir dosyaya kaydeder)

3. Fake Mail (Sahte site üye girişleri hazırlanarak gönderilebilir) veya gönderilen Email içine viruslu bir dosya eklenebilir veya önceden hazırlanmış trojanlı bir site linki koyularak bu linki açması sağlanabilir.

4. E-Mail şifreleri için : Kişinin gizli sorusunu kolay cevaplar deneyerek bulmaya çalışmak.

5. Kişinin başka bir şifresini ele geçirerek aynı şifreyi diger şifrelerle karşılaştırmak veya benzer şifreler üretmek.

6. Ip adresi öğrenmek için email, sohbet veya dosya paylaşımı gibi yöntemler kullanmak.Fakat ip adresi öğrenilse bile şifresi çalınacak kişinin bilgisayarında bazı güvenlik açıkları olması gereklidir.Aksi taktirde Ip adresini kullanarak kişinin şifreleri çalınamaz veya bilgisayarı ele geçirilemez.

7. Trojanli bir site hazırlamak ve karşıdaki kişinin bu siteye girmesini sağlayarak bilgisayarına trojen bulaştırmak.Bu şekilde karşıdaki kişinin Ip adreside ögrenilebilir. Diğer bir yöntem ise hazırlanan siteye birçok kişinin kullandığı güncel programları değiştirip trojan ve virus içeren bir programla birleştirdikten sonra eklemek.

8. Ip adresi biliniyorsa Scanner yardımıyla tüm portlar kontrol edilir.Bilinen trojan portlarından internette mevcut olan programlar yardımıyla veya gerekli komutlarla karşı bilgisayara girilmeye çalışılır.

9. İnternette sohbet yapılan bir ortamdaysak bayan nicki erkek tarafını kandırmak için çok geçerli bir tekniktir. Msn de, site forumunda veya başka bir yerde hedef seçilen kişi bayan nickiyle kandırılarak üst tarafta anlattığım teknikler uygulanır.Buna benzer diğer bir yöntem ise bayan isminden oluşan bir email alınır ve bu maille karşı tarafa yanlışlıkla mail gönderilmiş gibi yapılabilir bu bahaneyi kullanarakta sohbet başlatılabilir.

10. Güven kazanmak iyi birşeydir. Fakat sabır ve güveni birleştirdikten sonra bu güveni iyi veya kötü yolda kullanmak kişiye kalmıştır.Güven verdiğiniz bir insanın şifrelerini almak kadar basit birşey yoktur.

0 comments: