Çalınan Msn veya Hotmail şifresini geri almak - Sizin Portal

Çalınan Msn veya Hotmail şifresini geri almak

Tuesday, February 5, 2008

Çalınan Msn veya hotmail şifresini geri almak için yapmanız gerekenleri maddeler halinde görelim :

1) Bir adet çalınmış Msn veya Hotmail gerekiyor.

2) http://support.msn.com/default.aspx?locale=en-us Bu linkteki servisler şu anda Türkçe destek vermemektedir. Bu yüzden hotmail veya Msn destek formunu ingilizce olarak doldurmanız gerekiyor. Hotmail ile yapacağınız tüm yazışmalarda ingilizce olucaktır.

Servisler arasından " Microsoft Passport Network (now Windows Live ID) " seçeneğini seçin. Bu servis hotmailin genel şifre servisidir. Eğer olurda bu seçeneği bulamassanız " Msn messenger " serviside aynı görevi görür.

3) Açılan form sayfasında ilgili yerleri aşağıda gösterdiğim biçimde doldurun.

* Full Name: ( İsim ve Soyad yazın. ) Örnek : Osman Atabey

* What e-mail address would you like a response sent to? : ( Bu bölüme bir e-mail adresi yazın. Çalınan mail hakkında sorulacak olan sorular ve şifre bilgileri buraya yazacağınız e-mail adresine gelicek. Şifrenizi geri alana kadarda Msn servisleriyle yaptığınız tüm yazışmaları buraya yazdığınız mail ile yapın. ) Örnek : simdiki_mail@mail.com

* Primary e-mail address/member ID associated with the account you are inquiring about: ( Bu bölüme şifresi çalınan mail adresini yazın. ) Örnek : çalinan_mail@mail.com

Service:
Windows Live ID

* What type of problem do you have? : (Bu bölümde hotmail servisi ile hangi konuda problem yaşadığınızı soruyorlar)
I have a comment/suggestion about Windows Live ID ile birlikte Technical Support seçeneğini seçin

veya

I need something fixed ile birlikte Other ve Other seçeneklerini seçin.

(Bu seçenekler bizim konumuzla ilgili değil fakat önemli olan hotmail destek bölümüne ulaşmak.)

* Be specific when describing your problem. The details that you include enable us to promptly send you the most likely solution to your issue. : (Bu bölüme Urgent ile başlayan cümleyi aynı şekilde yazın)

Urgent and important. My mail is hacked . Help me please

* Frequency of the issue: First time ( Bu seçeneği seçin )

* How do you access your account? : Computer ( Bu seçeneği seçin)

* Who is your ISP? : ( Bu bölümde kullandığınız servis sağlayıcısını soruyorlar Türk telekom seçeneği olmadığı için Other seçeneğini seçin ) Other

* Type of Internet connection: : ( Internete hangi şekilde bağlanıyorsanız o seçeneği seçin.)

* Have you recently installed any new software (if you enter yes please add more comments in the text box above)? : No ( Bu bölümde No seçeneğini seçelim )

Submit ile doldurduğumuz form bilgilerini gönderelim ve beklemeye başlayalım.

4) Form bilgilerini gönderdikten bir süre sonra aşağıdaki gibi bir mail alıcaksınız.

Not :Msn veya Hotmail size gönderdiği e-mail 'de sorduğu soru şeklini değiştirebilir. Burda verilen örnek şuanda kullanılan ve çalışan bir örnektir.

Hello OsmanAtabey

Thank you for writing to Windows Live ID Technical Support. This is Von and I understand that you believe that the security of your account has been compromised. I know how important it is for you to get your account back, so let me assist you.

OsmanAtabey, I would like to help you regain access right away, but because we value our members’ security and privacy, we will need your cooperation in verifying the account ownership. When we receive and verify the necessary information, we can give you the link that will allow you to reset your password. Please provide the following completely and accurately:

1. Your Windows Live ID
2. Your First and Last Names
3. Date of Birth (Month/Date/Year)
4. Country or Region
5. State (if applicable)
6. Zip or Postal Code
7. Your IP address. List the IPs from each computer that you use to access your account. You can go to www .whatismyip. com to find this information. The numbers that appear at the top of this page will be your IP address.
8. Answer to your Secret Question (if applicable)
9. Alternate email address associated with the account (if applicable)
10. Your Internet Service Provider (home or work). An ISP is a company that provides an end user with a connection to the Internet and other similar services, such as e-mail. Examples include MSNIA, EarthLink, and Comcast.
11. Last date and time you successfully signed in

Additional information that may assist us in verifying account ownership.

For Windows Live Mail customers:
1. Any folders you created (aside from the default folders)
2. Contacts in your address book
3. Subjects of any old mail that is in your Inbox or mail folders

For Windows Live Messenger customers:
1. A list of Contacts in your buddy list
2. Your Windows Live Messenger Nickname (your Messenger display name)

Your patience and cooperation on this matter are greatly appreciated. We look forward to your response and resolving your concern.

Sincerely,

Von
Windows Live ID Technical Support

5) Hotmail 'den gelen bu maile cevabımızda aşağıdaki şekilde olmalıdır.

Not : Çalınan mail hakkında aşağıdaki soruları yanıtlayacak kadar bilgiye sahip değilseniz cevabını hatırlayamadığınız veya bilmediğiniz soruların yan tarafına ( I dont Know and Dont remember ) şeklinde bir cevap yazın. Aşağıdaki soruların çoğu hotmail ayarlarına yazdığınız bilgilerin doğruluğunu ögrenmek için sorulmaktadır. İlk başta dediğim gibi Hotmail ayarlarındaki bilgileri hatırlayamıyorsanız bu bölümleri yanlış bilgilerle doldurmayınız.

İçlerinde cevaplanması gereken önemli sorular : Eski şifreler ve hangi tarihler arasında kullanıldığı, alternatif mail adresi, en son giriş tarihi veya hangi saatler arasında olduğu, hotmail içinde oluşturduğunuz dosyalar klasörler ve hatırladığınız her hangi bir veya birkaç mail içerigi, Msn veya hotmail arkadaş listeniz.

Kendi bilgilerinizi aşağıdaki kırmızı olan yerlere gösterildiği biçimde yazabilirsiniz :

Hello

Addition information :

My old passwords : ( Bu seçeneği ek bilgi olarak ben ekledim. Mail için kullandığınız eski şifreleri bu bölüme yazabilirsiniz tabiki şifreleri hangi tarihler arasında kullandığınızı hatırlamanız gerekiyor. Tarih bilgisi şu aylar arasında veya şu sene gibi tahmini olarakta verilebilir ve ingilizce olarak yazılmalıdır. )

Örnek : My old passwords : tcpsecurity.com in 2005-2006 , osmanatabey in 2007 January


1. My Windows Live ID : ( Şifresi çalınan hotmail 'i yazın ) Örnek : çalınan_mail@mail.com

2. Your First and Last Names : ( İsim Soyad buraya ) Örnek :Osman Atabey

3. Date of Birth (Month/Date/Year) : ( Doğum Tarihi buraya Ay/Gün/Yıl şeklinde ) Örnek: 06/15/1977

4. Country or Region : ( Ülkeyi yazın ) Örnek : Turkey

5. State (if applicable) : ( Bulunduğunuz İl 'i buraya yazın ) Örnek : Istanbul / Kadıköy

6. Zip or Postal Code : ( Bulunduğunuz İl 'in posta kodunu yazın ) Örnek : 34200

7. My IP address : Bu mail i göndermeden önce www.whatismyip.com buradan ip adresinizi ögrenin ve bu bölüme yazın. Örnek: 81.214.175.14

8. Answer to your Secret Question (if applicable) : Gizli soru ve cevabını bu bölüme yazın.

My secret question : ( Gizli sorunuzu yazın ) My answer : (Gizli sorunuza verdiğiniz cevap buraya)

Örnek : My secret question : Mailini kim hackledi My answer: HacerAna

9. Alternate email address : ( Eğer şifresi çalınan hotmail ayarlarına alternatif bir mail yazdıysanız o maili buraya yazın.) Örnek : alternatif_mail@mail.com

10. My Internet Service Provider : ( ISP yani internet servis sağlayıcınız hangisiyse bu bölüme yazın. Türk Telekom Adsl Company, SuperOnline, E-Kolay vs.. olabilir. )

11. My last date Signed in Time : (Burada ise hotmail veya msn 'ye en son hangi tarihte giriş yaptığınız soruluyor. Hatırlıyorsanız yazın eğer mail şifrenizin ne zaman çalındığını biliyorsanız o tarihide buraya ekleyin ) Örnek : I signed in 03/26/2007 My mail is hacked 03/27/2007

For Windows Live Mail customers Answers : (Hotmail için sorulan soruların cevapları )

1. Any folders my created (aside from the default folders) : ( Hotmail içinde daha önce bir dosya veya klasör oluşturup oluşturmadığınız soruluyor. Eğer hatırlıyorsanız isimlerini yazın )

Örnek : My folders : depo, play, ozel_mailler, eski_mailler

2. Contacts in my address book (please include the e-mail address) : (Hotmail içindeki arkadaş listeniz veya devamlı olarak mail gönderip aldığınız kişilerin mail adreslerini buraya yazın.)

Örnek : Contacts in my adress book : arkadasim1@mail.com arkadasim2@baskamail.com

3. Subjects of any old mail that is in your Inbox or mail folders : ( Hotmail içinde aklınızda kalan eski bir mail içeriği, gelen maillerden bir örnek, gönderdiğiniz veya detaylı olarak hatırladığınız bir mail içeriğini bu bölüme yazın )

For Windows Live Messenger customers Answers : ( Msn messenger için sorulan soruların cevapları )

1. A list of Contacts in your buddy list (please include the e-mail address) : (Msn messenger arkadaş listenizde olan kişilerin mail adreslerini detaylı olarak yazın. Ne kadar fazla e-mail adresi hatırlar ve yazarsanız o kadar iyi olur.)

2. Your Windows Live Messenger Nickname (your Messenger display name) : ( Msn messenger içinde kullandığınız nick veya görüntü adı (Display) bölümüne en son yazdığınız yazının aynısını buraya yazın.)

Örnek: Xelikan & e-hacker.blogspot.com

6) En son olarak gönderdiğiniz bilgilerin doğruluğu Msn ve Hotmail tarafından kontrol edilip onaylandıktan sonra size şifrenizi yenilemeniz için bir mail göndericekler o maildeki adımları uygulayarak mailinizi geri alabileceksiniz.

0 comments: