Şifreleme Yöntemi - Sizin Portal

Şifreleme Yöntemi

Tuesday, February 5, 2008

Genelde Şifre kullandığımız yerler

1. İnteraktif Bankacılık İşlemleri

2. Web Sitesi Yönetimi

3. E-Mail ve Sohbet programları

4. Üyelik İsteyen Siteler

7. İnternet Bağlantısında

6. Bilgisayar içindeki Dosyalarımızda vb. gibi birçok yerde şifre kullanmaktayız.

Şifre Seçiminde Dikkat Etmemiz Gereken Unsurlar

1. Doğum tarihi, isim veya ismin birkaç kez yanyana yazılmış haldeki şifreleri kullanmaktan kaçınmalıyız.

2. Devamlı hakkında konuştuğumuz ve insanların bildiği.Sevdiğimiz muzik,sinema veya bir sanatçının ismi gibi şeylerin şifre olarak seçilmemesi gerekir.

3. Bir yerde kullandığımız şifreyi başka bir yerde kullanmamalıyız.Örnek e-mail için kullanılan bir şifre Bankacılık işlemlerinde veya Site üyeliklerinde kullanılmamalıdır.

4. Yukarıdaki maddeye benzer olarak kullandığımız şifrelerin birbirini çağrıştırmaması ve ayrı şifreler şeklinde olması gereklidir.Kısacası websitesi üyelik şifrenizi bilen bir kişinin e-mail şifrenizi tahmin edememesi gereklidir.

5. Klavyedeki sıralanmış olarak bulunan ve sonradan kolayca hatırlama imkanımız olan şifreleme kombinasyonlarını kullanmamalıyız.Örnek 1234567890 , 0987654321 , zxcvbnm , 1qaz veya qwertyuıop gibi.

6. Şifre seçiminde harflerle sayıları karıştırmalıyız.Örnek pczt6lke789n6 bu tür şifreleri hatırlamamız bazen zor olabilir bu yüzden bu şifreleri bilgisayar dışında bir yerde not alarak tutabiliriz.

7. Eğer çok karışık bir şifre seçmek istemiyorsak o zaman normal konuşma veya sohbette kullanmadığımız sevdiğimiz sanatçı,yemek,spor dalı ve sevdiğimiz arkadaşımızın ismi gibi şeyleri sayılarla karıştırarak şifre haline getirebiliriz.Örnek : ok234yanus, can1dan2er3ce4tin5, ka11ra22te33 vb...

8. Şifrelerimizi not aldığımız bir ajanda veya herhangi bir kağıt parçası varsa bu bilgileri bilgisayar üzerine yapıştırmak veya çalışma masamızın üzerinde bulundurmak yanlıştır.Bu tür bilgileri daha güvenli olan yerlerde saklayabiliriz.

0 comments: