Kaş Önemli ve Tarihi Yerleri - Sizin Portal

Kaş Önemli ve Tarihi Yerleri

Thursday, June 19, 2008

ANTİPHELLOS
Bugünkü Kaş ilçesinde kurulmuş Likyalılardan kalma bir kıyı kentidir. “Phellos” Grek dilinde “Taşlı Yer” anlamına gelmektedir. Gerçekten de bu isim Kaş’a çok uymaktadır. Antik kentin iyi korunmuş anıt mezarı ve tiyatrosu görülmeye değer yapılarıdır.

SİMENA
Simena’ya Üçağız’dan deniz yolu ile ulaşılır. Kale, tarih, deniz ve güneşin, kelimenin tam anlamıyla birbirine karıştığı ve kaynaştığı bir güzelliğe sahiptir. Burada masmavi ve pırıl pırıl Akdeniz sularının altında yatan binlerce yıl öncesinin uygarlık izleri insanı büyüler. Kale’nin tarihi, Likya devrine kadar bilinmektedir. Burada Likya, Roma ve daha sonraki zamanlara ait yapılar içiçedir. Kayaların oyulmasıyla oluşturulan tiyatrosu Likya’nın en küçük tiyatrolarından biridir. Surların Roma devrinde yapıldığı ve daha sonraki devirlerde yapıma devam edildiği sanılmaktadır.

anahtar kelimeler: kaş Tatil Yerleri,kaş otelleri,kaş ucuz otelleri,kaş ucuz pansiyonları,kaş pansiyonları,kaş restaurantları,kaş gezilecek yerleri,kaş tarihi,kaş resimleri,kaş araba kiralama,kaş ucuz tatil,kaş hotelleri,kaş ucuz hotelleri,kaş ulaşım,kaş kalacak yerler,kaş haritası,kaş ilçeleri

0 comments: