Antalya - Kurşunlu - Sizin Portal

Antalya - Kurşunlu

Thursday, June 19, 2008

Antalya, yalnızca denizi, güneşi ve beş yıldızlı otelleriyle ünlü bir Akdeniz şehri değil. Yemyeşil bitki örtüsü, seraları ve şelaleriyle aynı zamanda cennetten bir köşe.

Aksu ilçesindeki Kurşunlu Şelalesi gibi…

CENNETİN KEŞFİNE HAZIR MISINIZ!

İçinde yedi küçük göleti, yeşilin her tonunu ve 100′ün üzerinde kuş çeşidini barındıran Kurşunlu Şelalesi, Antalya’nın aksu ilçesi sınırları içinde yer alıyor.

Piknik alanı, su değirmeni ve bitki tünelleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Kurşunlu Şelalesi’ne ulaşmak da çok kolay.

Nasıl gidilir ?
Antalya’dan Alanya yönüne doğru giderken , 17 km sonra, Isparta - Kurşunlu kavşağı ile karşılaşıyorsunuz. Bu yönde 6 kilometre ilerledikten sonra, karşınıza sağ tarafta Kurşunlu Şelalesi sapağı çıkıyor. Girişte yolu gösteren tabelalar var. Sapaktan iki kilometre daha devam edin. Asfalt ve çam ormanları arasındaki yol sizi günübirlik piknik alanına getiriyor.

Parka girişte belli bir ücret veriyorsunuz.

Otomobilinizi park için ayrı bir ücret ödemiyorsunuz. Girişte ödediğiniz ücretten sonra başka ödeme yapmadan parkın bütün bölümlerini gezebiliyorsunuz.

Kapıdan girer girmez Muğla’dan getirilen kayrak taşlarıyla yapılan orman içi yoldan ilerleyerek alışveriş merkezine geliyorsunuz. Burada hem hediyeli eşyalar, hem de ayakta yiyebileceğiniz gıda ürünleri satılıyor. isterseniz şelale yanında da her türlü yiyeceği bulabileceğiniz mükellef lokanta hizmetinizde…

Nerede kalınır ?
Kurşunlu Şelalesi’nde konaklama imkanı yok. En yakın tesisler, Belek ve Antalya’da.

Belek, son yıllarda adı ön plana çıkan turizm merkezlerinden biri. Turizm geçmişi 5 - 6 yıllık. 200 kilometre karelik bir alan, fıstık çamları ile kaplı. Sahili ise 20 kilometre uzunluğunda. Tatil köylerinin ve turizm tesislerinin hemen hepsi fıstık çamlarının içinde yer alıyor. Bu ağaçların burada ne işi var gibi bir soru aklınıza gelebilir. Yetkililerin verdiği bilgiye göre fıstık çamları, geçen yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde dikilmiş. Amaç denizden ilerleyen kumları önlemek. Gerideki verimli tarım topraklarını koruma altına almak. Cumhuriyet döneminde de orman bölgesi geliiştirilmiş. Yani orman tamamiyle insan emeğinin ürünü. Turizm yatırımcılarından bölgeye tatil merkezleri yaparken bu dokuya önem vermeleri istenmiş. Sonuçta da ortaya çam ağaçlarının arasında keyifli tatil köyleri çıkmış. Bunların arasında yer alan golf tesisleri ise, dünyanın önemli tatil merkezleri konumunda…

Yörenin en büyük özelliği ise yeşil dokunun korunması sonucunda, göçmen kuşların uğrak yeri olan nehirler, sazlıklar ve göletler yer alıyor. Bölgenin tüm atık suları merkezi bir arıtma merkezine veriliyor. Buradan elde edilen su da yeşil alanların sulanmasında kullanılıyor.

Sonuçta bölgede, “Alternatif Turizm” ön plana çıkmış.

MİA BELPARK VİLLAGE VE PALACE

Ailece tatile çıkmak istiyorsanız, bu tesis tam size göre diyebiliriz. Çünkü otel konforunu arayanlar için, beş yıldızlı otelin bütün niteliklerini bulabileceğiniz Palace bölümü bütün ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek özelliklere sahip. Otelin villa bölümünde ise Türk tipi olarak yapılan evlerde kalabiliyorsunuz. Çocuklar için iki havuzun bulunduğu, toplam 2’si kapalı 5 yüzme havuzu, 2’si aydınlatmalı 8 tenis kortu, 9 delikli golf akademisi, restoranlar, barlar, Türk hamamı ve diğer etkinlikleriyle tatilcilerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek özelliklere sahip.

NATIONAL GOLF CLUB

Burası golf sporuna hizmet veren Türkiye’deki en önemil tesislerden biri. Profesyonel golçülerin hayranlık duyduğu bu tesis, 18 çukurlu golf alanına sahip. 9200 dönümlük alan üzerinde kurulu. Çukurların birbirleri ile ortak özellik taşımaması, 9 çukurlu eğitim ve alıştırma sahasına sahip olması, çeşitli turnuvaların burada yapılmasını sağlıyor. Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başlayan bu sporu yapılabilecek en güzel yerlerden biri National Golf Club.

Bölgede ayrıca yine golf oynayıp kalabileceğiniz Adora Golf Resort Hotel, Paradise Tatbeach Golf Otel gibi oteller yer alıyor.

Ne yenir ?
Kurşunlu şelalesi’nde günübirlik gelenlerin yemek yiyeceği yerlerin bazılarında, beş yıldızlı otel kalitesinde hizmet veren 70 kişilik lokanta yer alıyor. Özel olarak yapılan ağaç masaların etrafında yeşilliklerin gölgesinde her türlü et ızgara çeşitlerini burada bulabilirsiniz. Canlı alabalık ise restoranın özel yemeği. Diğer balık çeşitleri de restoranda veriliyor. Restoran ayrıca akşamları da özel olarak gelen gruplara da hizmet veriyor. Çeşitli turizm şirketleri Antalya’nın bunaltıcı havasından rahatsız olan önemli müşterilerini, yemyeşil ağaçların arasında nefis akşam yemeği ile ağırlıyor.

Kurşunlu şelalesi’nin içinde bulunduğu alan 17 hektarlık bir alan. Bunun 4 hektarlık bölümünde günübirlik gelenler piknik de yapabiliyorlar.

Eğer Belek’te bulunan tatil köylerinde kalıyorsanız, yemek konusunda çeşitli alternatifler var. Ancak Mia Belpark Village ve Palace otelinin aşçıbaşısı Fahir Telli’nin yaptıkları damak tadına düşkün olanlara kolay kolay unutamayacakları lezzetler sunuyor. Otelde diyet yapanlar için özel menüler de çıkıyor. Fahir Usta’dan güzel bir tarif vererek sizlere yazmadan da geçemeyeceğiz.

FESLEĞENLİ - SARIMSAKLI KIRMIZI BİBER

Yeşil dolmalık biberleri, kömür ateşinde közlüyoruz. Soymadan dörde bölüp servis tabağına koyuyoruz. Diğer tarafta miksere 3 diş sarımsak, 1 fincan zeytinyağı(saf), 5 - 6 fesleğen yaprağı, çok az tuz, 1 kaşık şeker koyup çırpıyoruz. Karışım püre haline geliyor. Biberin üstüne döküyoruz. Tabağın yan tarafına ise soğuk domatesi soyup püre halinde rendeliyoruz. Yanına koyup, taze fesleğen ile servis yapıyoruz.

Fahir Usta, dolmalık biber yerine sivri biber de koyabileceğimizi söylüyor.

İlginç yerler
Kurşunlu şelalesi, bir kaç yıl önce elden geçirildi ve yeni bir işletmeciye kavuştu. Bu sayede artık park içinde seyir terasları, alışveriş merkezleri, piknik yerleri yeniden düzenlendi.

Pikniğe gelenler için bulaşık yıkama yerleri yapıldı.

Gelenlerin ihtiyacını karşılamak amacı ile yapılan tuvaletler bile çevreyle uyumlu olması için özel ağaçlarla kaplı.

Kurşunlu şelalesi’nin içinde bulunduğu park 17 hektar büyüklüğünde. Park içinde Antalya’nın yöresel ağaçları ve yemyeşil bitki örtüsü var. Park içinde yürüyüş sevenler için de 40 - 45 dakika süren bir parkur da yer alıyor. Yürüyüşünüz sırasında 100′ün üzerinde kuş çeşidine rastlamanız da büyük bir olasılık. Ayrıca sincap, yılan gibi her türlü hayvanı da görme imkanınız var.

ŞELALE GEZİSİ

Piknik alanından sola ayrılan, iri yapraklı kaktüs türü bitkiler ve kelebeği anımsatan çiçekler arasında gizlenen basamaklardan küçük bir patikaya iniliyor. Renk renk bitkilerin arasında yapılan bu kısa ama keyifli yolculuktan sonra karşınıza bir değirmen çıkıyor. Değirmen şu anda çalışıyor. Yanına gidip bu su değirmenini de görme şansınız var.

Sürprizlerle dolu bu patika bir süre sonra sizi şelaleye ulaştırıyor. Buradan şelalelenin altındaki mağaraya geliniyor. Duvarları zümrüt yeşili yosun ve yapraklarla kaplı mağara ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektikleri yer. Şelaleye giderken fotoğraf makinanızı almayı unutmayın. Mağaranın içindeki su sesinin yoğunluğundan, konuşmalar zor duyuluyor. Ayrıca suyun verdiği serinlik, etrafı daha rahat dolaşmanızı sağlıyor. Eğer piknik yapmaya gittiyseniz ve yanınızda portatif şezlongunuz da varsa, hemen şelalenin altına kurulun. Bu eşsiz güzellikteki manzarayı seyrederken, vücudunuzdaki yorgunluğu atabilirsiniz.

Sizi mağaraya ulaştıran patika yol , göletin üzerinden devam ediyor ve zakkumların arasından dar bir köprüyle karşıya geçiliyor. Şelaleden damlayan sular sizi rahatsız etmiyorsa, şelale altındaki koridordan ilerleyin. Patika yolun sağa kıvrıldığı inişte, dev bitki tüneli yer alıyor. Suya doymuş iri gövdeli anıt ağaçlar ve çeşitli bitkilerin, alanı şemsiye gibi örttüğünü göreceksiniz. Burada göremeyeceğiniz tek şey gökyüzü. Hemen karşınızdaki gölette yüzen ördekler, küçük ekmek kırıntıları atan turistlerin ikramlarına, kıyıya kadar yaklaşıp poz vererek teşekkür ediyorlar.

Kurşunlu şelalesi’ne kadar gitmişken, yöreye en yakın olan Perge antik kentine de uğramalısınız. Aksu ilçesinden 2 kilometre içeriye doğru ilerlediğinizde önce tiyatroyu göreceksiniz. Tiyatronun karşısında, tel örgüyle çevrili çeşitli figürlerin bulunduğu antik taşlar, sütun başları ve kabartmalar sergileniyor. Büyüklük açısından sonra Afrodisyas’tan sonra ikinci sırada bulunan hipodrom ise hemen karşınıza sağ tarafta çıkıyor. Kentin roma kapısından geçerek ilerlediğinizde, kent duvarları, hamam, agora sütunlu cadde, dükkan yerleri ve akrapolü görebilirsiniz.

Kurşunlu şelalesi ve Perge antik kenti’nin en cazip yönlerinden biride anayola yakın oluşları. Böylelikle Antalya, Alanya, İncekum, Manavgat, Side, Kemer, Çamyuva, Beldibi gibi tatil merkezlerinde kalsanız bile, her iki turistik yöreye kolayca ulaşabiliyorsunuz.

anahtar kelimeler: antalya Tatil Yerleri,antalya otelleri,antalya ucuz otelleri,antalya ucuz pansiyonları,antalya pansiyonları,antalya restaurantları,antalya gezilecek yerleri,antalya tarihi,antalya resimleri,antalya araba kiralama,antalya ucuz tatil,antalya hotelleri,antalya ucuz hotelleri,antalya ulaşım,antalya kalacak yerler,antalya haritası,antalya ilçeleri

0 comments: