Ankara Da Ne Yenir - Sizin Portal

Ankara Da Ne Yenir

Wednesday, May 14, 2008

Ankara kent restoranla, balık lokantaları, lüks otellerin açık büfeleri, kale içi, A.O.Ç, Çubuklu gibi çeşitli yerlerde bulunan özellikli restoran ve lokantalara sahip. Kiminde nostalji soluyup Türk mutfağından seçmeler yiyebiliyor, kiminde tren vagonu içinde farklı atmosferlere konuk oluyorsunuz. Bu alternatiflere alışveriş merkezlerinin salonlarını, beş yıldızlı otellerin tepe salonlarını, kale içinin tepeden Ankara’yı gören manzaralı bahçe ve salonlarını, Çubuk barajı veya Gölbaşı göl kenarı restoranlarını da eklemek mümkün. Vakti dar olanlar için Kızılay ve paralelinde bulunan caddelerde fast food türü lokantalar, pizzacılar, dönerciler, İskender, köfte çeşitleri ile dolup taşan yerler olarak rağbet görüyor.
Damak tadına düşkün olanların Altınoluk’tan hatırlayacakları bir de pastane var. Yemek sonrası serinlemek isteyenler için özellikle damakta tat bırakan çeşitteki dondurmalarıyla Vardar Pastanesi, Sıhhiye’de bulunan Yeni Karamürsel mağazası arka sokağında hizmet veriyor.

Karadeniz Yavuz Lokantası
130 kişilik yemek salonu, 250 kişilik yazlık ve kışlık salonu, pastane ve kahvehanesi ile gelenekseli yaşatan mekânda, mutfak hizmetinin görüldüğü 1925 ve 1932 tarihli iki özgün vagonun keyfiyet isimli köşesinde kömürlü semaverde sunulan demli çaylarla keyfe dönüşüyor. Karadeniz yöresinin seçkin yemeklerini, kebap çeşitleri, ızgara balıklar, Türk mutfağının sulu yemekleri, Karadeniz pideleri yenebiliyor. Hafta sonu ise 99 çeşitte açık büfede sunuluyor.
A.O.Ç Gazi Tren İstasyonu Binası Silahtar Caddesi no 220 - Tel: 0(312) 211 24 20

Mega Residence
Schnitsel Restaurant. 152 kişi kapasiteli, haftanın her günü canlı müzik eşliğinde Avusturya mutfağının seçkin örneklerini sunuyor. Schnitsel, et ve balık çeşitleri yenebiliyor. Restoranın Mega barı aperatif içkiler eşliğinde günün yorgunluğundan kurtulmak isteyenleri ağırlıyor. Tarhan Cad. No 5 Kavaklıdere. Tel: 0(312) 468 54 15

Washington Restoran, Doğapark, Esat’ta Tavacı Recep Usta, Hüsrev’de, Urfalı Hacı Mehmet, Tadım, Saklı Bahçe, Gölbaşı Beykoz et lokantası kentin sevilen mekânları.

0 comments: