DNA si ile oynanmış Biyonik Yeni nesil hayvanlar (Genpetsler) - Sizin Portal

DNA si ile oynanmış Biyonik Yeni nesil hayvanlar (Genpetsler)

Thursday, March 13, 2008

Çılgın genetikçiler yeni bir ilke imza attılar.Matrix filminde insanlara yapılan tarzda bir üretimi hayvanlar için yaparak, hayvanları paketler içinde satışa çıkattılar! Yeni çağın evcil hayvanları olarak adlandırdıkları projede kullanılan hayvanlar da genetik değişime uğramış mutant hayvanlar ve içlerinde chip de takılı

Minimal bir hayat destek sistemiyle satılan hayvanların karakterleri de çeşitli. Yeşil, kırmızı, mor gibi renklerde satılıyorlar ve paketlerinde mini bir kalp monitörü bile bulunuyor.Gördüklerinize ve okuduklarınıza inanmayacaksınız....

Bio-genica adlı bir firma, genetik bilimini ticari amaçlar kullanan firmalar kervanına katıldı.Firma tam bir sebze mantığıyla hayvan klonluyor, genetik kodlarıyla oynuyor, çoğaltıyor ve satıyor.Hayvanlar plastik paketlerin içinde "tüm marketlerde" satışa sunulmaya hazırlanıyor.Markette "raflardaki"hayvanlar, bir boru ile özel yapım raftaki besleme sisteminden besleniyorlar ve sürekli "taze"kalıyorlar.

Raftaki hayvanı beğendiğinizde hayat destek sisteminden çıkartıp paketi açıyorsunuz.Pakette sol altta görülen 4 tane lamba hayvanın"son kullanım tarihini"belirliyor. 1 tane kaldığından artık"değiştirme zamanının yaklaştığını" ifade ediyor.

yıl ömürlü ve 3 yıl ömürlü iki ayrı"model" olarak sunulan hayvanların. karakterleri paketteki renklerle ifade edilmiş.Bu renklerin anlamı şöyle:

Kırmızı:Atletik ve enerjik

Yeşil:Yardımsever, uyumlu ve barışçıl

Mor:yaratıcı ve ruhsal olarak gelişkin

Mavi:iletişimci

Turuncu:Maceracı, kendinden emin ve meraklı

Sarı:Oyuncu ve eğlenceli

Zigot Mikro Enjeksiyon sistemiyle elde edilen hayvanlar, birden fazla hayvanın genetik karışımından oluşan, kanlı canlı, yaşayan hayvanlar.Bu yöntem ilk olarak 1997 yılında kullanılmış ve parıldıyan bir denizanasının parıldama özelliği bulunan bir fare üretilmiş. 2003 yılında ise tavşan ile insan genleri karıştırılarak yarı insan yarı hayvan bir mutant üretilmiş. Şimdi ise bu teknolojiyi kullanan firma paket içinde bitkisel hayvan alıcısını bekleyen karışım bu hayvanları üretmiş.
Paketlerin içinde sıra sıra asılı olarak mağzalarda duran genpet'ler(bu hayvanlara bu isim verilmiş), paketteyken bir hortum vasıtasıyla yavaşça besleniyorlar ve hayatta kalıyorlar. Bio-genica firması bu sistemi evde de kullanabileceğini böylece tatili vs. giderken hayvanı bitkisel hayata yatırabileceğimizi de belirtiyor!
bu hayvanların diğer özellikleri ise şöyle:Büyümüyorlar(zaten en büyük boyutları paketteki halleriymiş), konuşmasalar da sesler çıkarabiliyorlar, duygularını ifade edebiliyorlar, paketten çıkarınca 20 dk. içinde uyanıyorlar ve gözlerini açıyorlar. Haftada bir kere özel yemleri ile beslenmek yetiyor ve sorunuz olduğunda "teknik destek deparmanını" arabiliyorsunuz.

İşte en ilginç yanına gelince...

Tüm genpet'lerde uzaktan iletişime imkanı veren bir iletişim ve kontrol çipi takılı.Böylece Bio-Genica ağına doğrudan bağlı olarak güncelleme işlemi sizi meşkul etmeden yapılabiliyor.LCD takılı modellerinde hayvanın üzerindeki LCD ekrandan durumunu izleyebiliyorsunuz.

0 comments: